Ostábla – Backgammon 5.

Ajánló: könyv, weboldal, irodalom

ostábla kép Bizonyára vannak, akik széles körben szeretnének tájékozódni az Ostáblákról. Nekik szólnak elsősorban az alábbiak.

Az Ostáblajátékok színes világa iránt érdeklődők polcáról nem hiányozhat a következő mű: Polyánszky –Tamási Zoltán: Táblakönyv (Webdream Bt., 2010)

A könyv részletesen ismertet 50-féle Ostábla változatot a világ csaknem minden tájáról, beleértve a Backgammont is. Megismerhetjük belőle az Ostábla történetét, a múltbeli változatokat is. Stratégiai, taktikai tanácsok is fellelhetők a kötetben.

A tartalom mellett nem győzöm eleget dicsérni a könyv felépítését, szerkezetét is: rendezetten találjuk meg benne a játékváltozatok leírásait, bennük pedig a kezdőállás, kezdés, cél, szabály, stratégia, pontozás… tudnivalóit. Általános és speciális szabályokat.

Ábrák, képek, táblázatok teszik érdekesebbé, érthetőbbé, színesebbé a mondanivalót.

Csak gratulálni tudok a szerzőnek, Polyánszky –Tamási Zoltánnak ehhez a gyakorlatban is kiválóan használható könyvhöz!

 A könyv sajnos már nem kapható könyvesbolti forgalomban. Nemrégiben sikerült nekem (és kollégáimnak) is hozzájutnom a kiadótól közvetlenül, Dankházi Péternekwww.webdream.hu – köszönhetően. Ennek következtében a legutóbbi Hétpróbások Bajnoksága egyik díja lett ez a könyv, 20 diák tehetett szert rá.

Felhasznált és ajánlott irodalom

Polyánszky –Tamási Zoltán: Táblakönyv (Webdream Bt., 2010)

Dr. Nagy László: 100 észjáték a „cogitoys” sorozatból (1997)

Nagy játékkönyv (Új Esély Kiadó, 1995)

Internetes leírások

Még több témába vágó írás és folyamatosan frissülő tartalom:

 

Tetszett a bejegyzés? Ha igen, oszd meg másokkal is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.