Hogyan növeld meg drasztikusan a Dots rajongók számát?

dots tábla Mivel erre nem tértem ki részletesen az eredeti bejegyzésben, csak érintettem, így most egy külön kis írásban teszem ezt meg.

dots tábla

Külön kategóriát képezhet a változatokon belül a www.jatektan.hu oldalról is letölthető táblaféle: egyik mezőn csillag, másikon bomba szerepel. A játszma előtt a játékosok megállapodnak abban, hogy mi legyen ezek jelentése?

dots tábla

Például a csillag növelheti 10-zel, a bomba pedig csökkentheti 10-zel a mezőt birtokló játékos összes pontszámát a játék végén. Tehát valami extra tulajdonságot rögzíthetünk ezekhez a mezőkhöz.

Hát még, ha a csillagmező elfoglalása játszmanyerést, a bombáé pedig vesztést jelent! Nyilván, amelyik hamarabb következik be.

Könnyen belátható, hogy ez a verzió az eredeti stratégiát, taktikát teljesen felrúgja, mivel a győzelem szempontjából lényegtelenné válik a többi mező elfoglalása. Ilyenkor ezek oldalai és elfoglalásuk csak taktikai szempontból számítanak. Ezért, ha előzőleg számozott mezőket használtunk, akkor egy idő után ezeket akár üresen is hagyhatjuk.

A stratégia kétirányú: megszerezni a csillagot és elkerülni a bombát! A játszma végét jelenti, ha valamelyik játékos a társát megelőzve elfoglalja a „csillagos”, vagy a „bombás” mezőt. Első esetben nyer, a második esetben veszít.

Könnyen lehet – még nem próbáltuk ki –, hogy jobban működik ez a „csillag-bomba” változat, ha kötelező az ütés. Azaz, ha lehetőség kínálkozik valahol egy négyzet (vagy más forma) utolsó vonalának behúzására, akkor azt kötelezően be is kell húzni.

Még több témába vágó írás és folyamatosan frissülő tartalom:

 

Tetszett a bejegyzés? Ha igen, oszd meg másokkal is!

Ezt az anyagot bárki felhasználhatja, terjesztheti – egy feltétellel: ha szerzőként feltünteti a nevemet! Mészáros Mihály

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.