Nehéz ösztönözni a gyerekeket? Mi a teendő?

amőba feladványok Jó hír, hogy az elmúlt hét szombatján (25-én) Őszi Magyar Gomoku Bajnokságot szerveztek lelkes gomoku (amőba) versenyzők (közöttük 3-4 világbajnok) Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyik épületében.

Táblajáték és nevelés FB csoportban többször is szóba került az esemény, de már ezen a honlapon is szót ejtettem róla.

Ja, nem elírás a „3-4 világbajnok”… Ezek a fiatalok vernek mindenkit már évek óta a világversenyeken. Igen, még a távol-keletieket is.

Csak az utánpótlás akadozik, ezért is rendezték elsősorban ezt a versenyt. Nagy örömmel számoltak be élményeikről itthon a diákjaink! Hát még arról, hogy világbajnokokkal is játszhattak! A dobogós helyezések már csak a ráadást jelentették.

Szóval az Amőba (Gomoku) csodákat művel, mert tömegeket képes megmozgatni. Célt állít eléjük. Persze, ehhez irányító is kell…

Nem elitsport, de az elitbe kerülni itt sem könnyű. Sok gyakorlás kell hozzá: játszani, feladványokat fejteni, tanulni.

A mieink most is nyertek, nemcsak kupát, hanem élményeket is! Mindezért köszönet illeti a szervezőket, és külön köszönöm Gyenes Gábor mezőkövesdi gomoku versenyzőnek a hejőkeresztúri diákok részvételének megoldását.

A sikerben ezek a feladványok is  szerepet játszottak: 100 Amőba (Gomoku) feladvány kezdőknek

Még több témába vágó írás és folyamatosan frissülő tartalom:

 

Tetszett a bejegyzés? Ha igen, oszd meg másokkal is!

Ezt az anyagot bárki felhasználhatja, terjesztheti – egy feltétellel: ha szerzőként feltünteti a nevemet! Mészáros Mihály

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.