Képes beszámoló a „nemzetközi” Dáma Országos Döntőről – Kállósemjén, 2017

dáma Valójában nemcsak országos, hanem nemzetközi szintű verseny zajlott le ez év május 27-én, a kállósemjéni Kállay Miklós Általános Iskolában. Ukrajna is számos versenyzővel képviseltette magát.

A verseny az NTP-TV-16-0093 számú pályázat keretében valósult meg.

Az előző évektől színvonalasabb, szorosabb összecsapásokat hozott ez a verseny. Ahogy várható is volt, az ukrán fiatalok magasan kiemelkedtek játéktudásukkal a mezőnyből. Ami nem csoda, hiszen Ukrajnában (is) már régóta közkedvelt versenyjáték a dámajáték, különösen ennek 10×10-es változata, a „nemzetközi” Dáma. A felnőtt kísérők között feltűnt világbajnoknővel is találkozhattak a gyerekek, akitől nagy sikerű szakmai továbbképzést kaptak közvetlenül a verseny után, az eredményhirdetés előtt.

A fordulók végén, a kis szünetekben többnyire focival múlatta az időt az ifjúság nagyobbik része. A rendezők ízletes harapnivalóval is gondoskodtak a diákok éhségének a csillapításáról.

A legtöbb versenyzőt a mátészalkai Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola és a rendező intézmény indította.

Nagy köszönet Egri Józsefné tanárnőnek és a kállósemjéni iskola pedagógusainak, dolgozóinak, a szülőknek a kiváló szervezésért, rendezésért és vendéglátásért!

A továbbiakban a képek önmagukért beszélnek.

„Csatajelenetek”
nemzetközi dáma
dáma
dámaverseny
dáma
nemzetközi dáma
dáma
dáma
dáma
dámajáték
Eredményhirdetés
dáma
nemzetközi dáma
dámaverseny
dáma
nemzetközi dáma
dáma
dáma
dáma
nemzetközi dáma
dáma
dáma
A hejőkeresztúri csapat
nemzetközi dáma

Ebben a csomagban is van dámajáték, mégpedig jó bőven.

Tetszett a bejegyzés? Ha igen, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.