Ajánlatok

Saját könyveim

Táblajáték-matematika. Feladatok a Mancalához, az Amőbához, a Dominókhoz és a malomhoz kapcsolódóan. Divergens gondolkodás, nyitott feladatok... 50 táblajáték-matematikai feladat (PDF)
Mancala, Vonalnyerősök, „egyszerű” Malom, Dominó játékokhoz kapcsolódó matematikai feladatok kisiskolásoknak, alsósoknak. Nyitott feladatok, kombinatorika, csoportosítás, színezéses, rajzos feladatok, próbálgatás, logikai következtetések.
Cél: a foglalkozások színesítése, az érdeklődés felkeltése, a megismerő és gondolkodási képességek fejlesztése.

sakktáblán is jól játszható táblás játékok, mint a Reversi (Othello), a Hasami Shogi, az Amőba változatai, a Halma, vagy a különböző dámajátékok ... 50 válogatott, sakktáblán (is) játszható táblás játék (PDF)
50 táblajáték bemutatása – cél, szabály – megjegyzéssel, kiegészítéssel ellátva. Az ismertetett változatokkal együtt számuk több száz is lehet. Felhasználható iskolában, vagy otthon, családi körben, nyaralás alkalmával 🙂 is.
Cél: az önfeledt szórakozás biztosítása, a szabadidő kulturált eltöltése, az érzelmi-akarati tulajdonságok és a gondolkodási képességek fejlesztése.

Minden, amit tudni érdemes a táblajáték foglalkozásokról: indításuk, módszerek, eszközök, célok, lehetőségek, javaslatok, ötletek, tanácsok. Játsszunk táblajátékot! (PDF)
Miért szervezzünk és vezessünk táblajáték foglalkozásokat?
Melyek a „táblajátékozás” előnyei és értékei?
Mik lehetnek a táblajáték szakkör céljai és lehetőségei?
Hogyan szervezzünk táblajáték foglalkozásokat? – gyakorlati lépések.
Milyen játékcsaládokat és játékokat használjunk? – tudnivalók a játékokról.
Hogyan szervezzük a szakköröket – motivációs fogások, módszertani sokszínűség, tanítási javaslatok. Függelék, mellékletek – kiegészítők a gyakorlati megvalósításhoz.

TENK – Táblajátékkal Eredményesen Nevelők Klubja

Játéklap: az EQ és az IQ fejlesztésére, továbbá a vezetői, szervezői képességek, vállalkozói kompetenciák, kapcsolatteremtés, merészség, ésszerű kockázatvállalás fejlesztésére.
Tartalom: tanterv, tanmenetek, játéklapok, feladatlapok, kérdés- és gyakorlatgyűjtemény, módszerek, eszközök, táblajáték-matematika, óravázlatok. Mit, miért és hogyan?
Fókuszban a beszédkészség, a számolási készség, az értő olvasás, a matematikai gondolkodás, az érzelmi intelligencia, a problémamegoldó és a magasabb szintű (alkotó) gondolkodás, a vezetői-szervezői képességek, a vállalkozói és szociális kompetenciák, az asszertivitás fejlesztése. Stratégia, taktika, döntési felelősség.

Videók

Táblajáték

Táblajáték szakkör és táblás játékok (Tőtikék) a matematika órán (1. osztály) – 2007/2008. tanév

A táblajátékok szerepe a gyerekek fejlesztésében – készíttette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Intézet 2011-ben

Hétpróbások Bajnoksága 2010. – Etűd táblajátékra

Hétpróbások Bajnoksága 2015. – Öt részben

Játékok bemutatása, szabályok

Válogatott bejegyzések „Táblajáték” kategóriában

Táblajátékok – játékcsaládok szerint elrendezve
A weboldalon bemutatott táblások legfőbb jellemzőik alapján csoportosítva. A célirányos keresés megkönnyítése érdekében.

Tanulmányok „táblajátékos fejlesztés” témakörben

Gyakorlati tippek táblajáték foglalkozásokhoz

Táblajátékos fejlesztő anyagok (feladatlapok, játéklapok, óravázlatok, táblás-matek)

Bejegyzéseim a „Ganoderma kávé” kategóriában és a www.ganodermakave.co.hu weboldalon

Ganoderma kávé

Hasznos weboldalak
Tematikus elrendezésben

Könyvek 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.